Maj höjdpunkter

Jag har kommit fram till att Maj faktist är min favoritmånad. Vädret blir varmare och dagarna längre, vilket gör att man hittar på mera spontana aktiviteter. Och så har man fortfarande hela sommaren att se fram emot. Här kommer några höjdpunkter från månaden som varit:

Många sena kvällspromenader i finaste hemkvarteren

 

Glass i stora lass! Det varma och soliga vädret har lett till en explosionsartad ökning av glasskonsumtionen

 

Besökte saknade Frida i Uppsala, fin stad och fin vän <3

 

Fanny på besök, mysfaktorn var hög!

 

Vin- och pizzakväll vid favoritklipporna i solnedgången. Endast ett vinglas krossades mot kliporna och kvällen avslutades med lite fest på Thorax.

 

Juni inleddes med sommarens första dopp tillsammans med PR-teamet efter en hård träning  

Allt som allt en mycket bra månad. Det ända jobbiga var min sista tent för i år, det tog verkligen emot att sitta inne och läsa hela dagarna då det var +20 och solsken ute. Som tur var den redan i början av månaden. 

02.06.2016 kl. 16:48

Vappen 2016

Maj månad kom och gick, nu är det redan den andra juni och jag har precis haft min sista skoldag på det första studieåret! Det känns härligt, men oj så snabbt tiden gått, det känns nästan som att det var igår jag för första gången träffade mina nya kurskamrater. En massa spännande äventyr och utmaningar har jag hunnit vara med om under året, och jag ser redan fram emot nästa höst. Först ska jag dock ha ett välförtjänt och förhopningsvis avslappnande sommarlov. 

Tillbaka till Vappen och första maj, som tillbringades med både gamla och nya vänner. Vädret var perfekt, alla människor man mötte var på gott humör och jag fick ha på mig min vita halare. Dessutom är skumppa och jordjubbar väldigt festligt, det blir nog svårt att toppa detta nästa år!

02.06.2016 kl. 15:40

Den senaste tiden har jag...

Varit på lenkki i det fina vårvädret (inte det ruskiga regnet som syns utanför fönstret just nu..).

 

Haft på mig min nya blommiga bomberjacka som jag stortrivs i.

 

Träffat domhär gosungarna!

 

Feffe har bott hos oss några nätter medan hon var på prepkurs.

 

Vi lyxade till det med att gå ut och äta till The Cock, riktigt god mat och mysig stämmning.

 

Medan Feffe var på prepkurs och Alex jobbade passade jag på att läsa lite i nationalbiblioteket.

 

På lördag kväll blev det tacopaj till middag, gott!

26.04.2016 kl. 21:13

Frida på besök

Förra helgen var Frida på besök här i Helsingfors! På fredag åt vi på en pizzeria, det var nog en av de godaste pizzorna jag någonsin ätit! Dessutom var sällskapet bäst och atmosfären mysig. På lördag for vi till stan för att shoppa, och visst lyckades vi göra av med en massa pengar. Oj oj, nu blir det köpstopp fram till sommaren. Testade dessutom en restauran som serverade ramen, gott! På kvällen lagade vi bakad potatis med räkröra och sallad. Också det var jättegott. För att sammanfatta bestod alltså helgen av en massa god mat, pengar som försvann och det bästa tänkbara sällskapet! 

09.04.2016 kl. 20:10

Påsken

Påskfirandet började med födelsedagsbrunch för Axel som fyllde 22. Det bjöds på en massa godsaker, bland annat mimosas, banankaka och karelska piroger! Efter det cyklade jag iväg till Brunakärr för att skriva sista tenten innan påsklovet.

 

För att skapa mera spänning och dramatik bestämde vi oss för att köpa med Friends&Brgrs till tåget, trots att det skulle gå om en kvart! Som tur hann vi bra och oj så gott det var. De andra resenärerna var antagligen väldigt avundsjuka.

 

Hemma i Vasa tog jag det lugnt för det mesta. Skidade på isen med mamma i det fina vädret, umgicks med saknade vänner och hade kul på Ollis. Bra påsklov det vill säga, och en välförtjänt paus från läsandet!

09.04.2016 kl. 19:40

Bra fredag och årsfest

 

Hoppsan! Råkade radera det här inläget. Orkar inte komma ihåg vad jag skrev förra gången, men slänger hit bilderna i alla fall.

09.04.2016 kl. 19:31

Internationella kvinnodagen

 

Bästa kvinnodagen hittills! Alex och jag blev nämnligen bjudna på middag av Axel. Pulled pork och egenbakade tortillabröd, SUPERGOTT. Pricken över i:et var chokladen till efterrätt. 5/5 i betyg.

Jag är så glad att jag inte behöver bo ensam! Bildbevis på hur mysigt vi hade det, och tack än en gång till kocken.

08.03.2016 kl. 22:51

Sol, spex och skola

Förra veckan bestod av många soliga och fina dagar som för det mesta tillbringades i bibban. Vi hade också en klinik-kväll var vi fick bekanta oss med utrymmena var vi kommer att ha all klinisk undervisning under senare år.

Helgen spenderade jag för det mesta på spexövningar. Jag är med i sminket, så vi övade på att sminka scengångarna. På lördag kväll var det också sits. All annan tid har gått till läsning, eftersom jag hade en tent i dag. Skönt att ha den över i alla fall! Nu taggar jag inför thorax årsfest och spexpremiären som är på lördag!

 

Vi fick testa på att borra för första gången!!

Världens skönaste/mjukaste spextröja, absolut det skönaste jag har haft på mig på en sits!

07.03.2016 kl. 20:47

Hejsan hoppsan

Hej! Tänkte testa på det här med att blogga igen. Mest för att aktivera mig med fotandet och för att komma ihåg vad jag har gjort. Så här kommer några bilder från igår.

Först bjöd vi hit saknade Nadja som var och hälsade på från Lund. Vi hade bananplätts kalas, mums! Efter det gick vi på en promenad i det härliga vädret. På kvällen firade vi Anna som hade fyllt 21 i veckan med att äta på fafa's. Många skratt senare och med magarna mätta fortsatte vi hem till oss för att äta glass och choklad. Vi avslutade kvällen med att ligga som en hotdog i min säng, jag fick vara korven. Lyx!

 

28.02.2016 kl. 22:58

Rebecca, 19, Helsingfors

Studerar till tandläkare

Gillar att ha danceparty medan jag lagar mat och borstar tänderna.